Majstri destilácie - Anheuser-Busch InBev #2

Anheuser-Busch InBev: Kráľ svetového pivného trhu

Vo svete alkoholických nápojov existuje niekoľko gigantov, ktorí sa pýšia svojou históriou, kvalitou a rozsahom ponuky. Jedným z nich je Anheuser-Busch InBev. Pozrime sa bližšie na túto úspešnú spoločnosť, jej históriu, portfólio značiek a dôvod ich úspechu.

História spoločnosti

Anheuser-Busch InBev vznikol v roku 2008 zlúčením belgicko-brazílskeho koncernu InBev a americkej spoločnosti Anheuser-Busch. História oboch materských spoločností siaha ešte ďalej do minulosti. Anheuser-Busch bol založený v St. Louis v roku 1852, zatiaľ čo InBev má korene v belgickom pivovare Den Hoorn, ktorý bol založený už v roku 1366.

Výroba a distribúcia

Tento medzinárodný gigant pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta a jeho produkty sú distribuované do celkovo 100 krajín. V portfóliu AB InBev nájdeme vyše 500 značiek piva, vrátane niektorých z najznámejších a najobľúbenejších na svete.

Medzi najznámejšie značky patria:

1. Budweiser: Toto americké pivo je jednou z najpredávanejších značiek na svete a symbolom americkej pivnej kultúry.
2. Stella Artois: Toto belgické pivo má dlhú históriu a je známe svojou eleganciou a vyváženou chuťou.
3. Corona Extra: Mexické pivo, ktoré si získalo srdcia spotrebiteľov po celom svete svojou osviežujúcou chuťou a charakteristickým citrusovým tónom.
4. Beck's: Nemecké pivo, ktoré je obľúbené pre svoju čistotu a prísne dodržiavanie tradičných nemeckých receptov.

Okrem týchto top značiek ponúka AB InBev mnoho ďalších miestnych i medzinárodných pív, ako aj niektoré nealkoholické nápoje a energetické drinky.

Štatistiky a ocenenia

Anheuser-Busch InBev sa môže pochváliť mnohými úspechmi a oceneniami. Niekoľko zaujímavých štatistík o spoločnosti:

- AB InBev predstavuje približne 28% celosvetového trhu s pivom.
- V roku 2020 dosiahla spoločnosť tržby vo výške 46,9 miliardy USD.
- Spoločnosť má viac ako 170 000 zamestnancov na celom svete.

Okrem toho získali produkty spoločnosti mnoho medzinárodných ocenení, vrátane tých na prestížnych súťažiach ako World Beer Cup či International Beer Challenge.

Pivný "monopol"

Anheuser-Busch InBev je nesporným lídrom v oblasti pivovarníctva a jeho produkty sa tešia obľube u spotrebiteľov na celom svete. Úspech tejto spoločnosti spočíva nielen v kvalite ich produktov, ale aj v inováciách, marketingu a schopnosti prispôsobiť sa rôznym trhom. Ich dlhoročné skúsenosti a silné značky im zabezpečujú pozíciu kráľa svetového pivného trhu.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz