Dzama: Rum, ktorý si zaslúži vašu pozornosť #1

Predstavte si tajomný a exotický ostrov Madagaskar, kde sa spája fascinujúca príroda, bohatá história a rozmanitá kultúra. Z tohto jedinečného prostredia prichádza rum Dzama Cuvee Noire Prestige, ktorý v sebe skrýva všetko, čo tento ostrov ponúka. Pridajte sa k nám na cestu objavovania tohto luxusného nápoja, ktorý očarí vaše zmysly a odhalí skutočný poklad Madagaskaru.

Vznik značky Dzama

Vidzar Company je spoločnosť so sídlom na Madagaskare, ktorá sa špecializuje na výrobu a distribúciu alkoholických nápojov, najmä rumu. Hlavnou značkou tejto spoločnosti je Dzama. Tento rum je známy svojou jedinečnou chuťou a kvalitou.

História Vidzar Company siaha do roku 1980, keď ju založil Lucien Fohine. Pôvodne sa spoločnosť zameriavala na výrobu likérov a tradičných madagaskarských alkoholických nápojov. V priebehu času začala spoločnosť rozširovať svoje portfólio produktov a investovala do výskumu a vývoja s cieľom vytvoriť prvotriedne produkty. V roku 1997 spoločnosť uviedla na trh svoju vlajkovú loď - značku Dzama.

Dzama Cuvee Noire Prestige

Svet rumu je zaujímavý a plný tajomstiev, ktoré sa skrývajú za jeho jedinečnou chuťou a vôňou. Dzama sa radí medzi prémiové destiláty a má svoje korene v exotických krajinách ako Madagaskar, Karibik, Španielsko a Brazília, kde rastie cukrová trstina.

Rum sa vyrába z melasy - sladkej a lepkavej usadeniny, ktorá je získavaná zo šťavy cukrovej trstiny.

Každý deň je pre zberateľov novou výzvou - čerstvo natrhané rastliny musia byť spracované do 24 hodín. Následne sa zo šťavy odparuje voda a získa sa tak medziprodukt - samotná melasa.

V druhej fáze procesu sa varí melasa ešte raz, tentoraz s prídavkom vody a kvasníc. Dĺžka fermentačného procesu potom určuje typ rumu: ľahké rumy kvasia iba jeden deň, ťažké rumy môžu "odležiavať" aj celý mesiac.

Destilácia je ďalším krokom, ktorý závisí od požadovanej kategórie rumu. Po nej nasleduje dozrievanie v drevených sudoch, ktoré z číreho destilátu vykúzlili tú neopakovateľnú farbu a chuť, akou sa môže pýšiť iba pravý rum.

Chuť a vôňa

Vôňa je jemná a karamelizovaná, evokujúca vanilkové sušienky. Rum Dzama má zložitý a bohatý chuťový profil. Jeho chuť zahŕňa tóny karamelu, vanilky, čokolády, pražených orechov, hrozienok, banánu a exotického ovocia. Tento rum je tiež známy svojou jemnou drevitou príchuťou a hladkým, dlhotrvajúcim dozvukom.

Ocenenia

Rum Dzama Cuvee Noire Prestige získal niekoľko ocenení na rôznych medzinárodných súťažiach a výstavách. Niektoré z nich sú:

  • Winner Gold, 2015 The Fifty Best
  • Bronze Medal, 2014 Third International Rum Conference, Madrid
  • Gold Medal, 2013 Paris Rum Fair
  • Silver Medal, 2012 The Spirits Business – London Rum Masters
  • Silver Medal, 2012 WSWA Tasting Competition
  • Gold Medal, 2011 Miami Rum Renaissance Festival

Tieto ocenenia svedčia o kvalite a chuti tohto rumu a jeho obľube medzi odborníkmi aj spotrebiteľmi po celom svete.

Záver

Nezáleží na tom, či ste skúsený degustátor alebo len začínate spoznávať fascinujúci svet rumu. Dzama Cuvee Noire Prestige je tou správnou voľbou pre každého, kto túži zažiť neopakovateľný zážitok plný chuti a potešenia.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz